Hogere framerate (144 fps) zorgt voor verbeterde prestaties in games, volgens onderzoek

research

#1

Ondanks dat het menselijk oog het verschil tussen 144 fps en 60 fps niet kan waarnemen, blijkt uit een onderzoek van NVIDIA dat het wel degelijk uitmaakt voor je uiteindelijke skills. Iedereen die wel eens gegamed heeft op een 144-fps scherm weet dat het gewoon soepeler voelt, en teruggaan naar een lagere fps is gelijk lastig.

In het onderzoek heeft NVIDIA miljoenen data-samples bekeken en onderzocht, verkregen via hun anonieme GeForce Experience. Dit sluit gelijk wel AMD-kaarten uit, maar dit zou in theorie niet zoveel moeten uitmaken. Ze hebben hierbij de data van 2 super populaire games bekeken, namelijk PUBG en Fortnite, en gekeken naar de speeltijd en K/D-ratio – gekoppeld aan de hardware van de spelers.

Uiteraard kan gezegd worden dat het onderzoek vooral ook aantoont dat gamers met extreem goede hardware beter presteren – iets wat voor de meesten geen nieuws zal zijn. Een snellere GPU of processor zorgt nou eenmaal voor een betere game-experience. Maar dat het gebruik van een ‘snellere’ monitor zo’n impact kan hebben op iets concreets als een K/D-ratio is gaaf.

Wat vind je van dit onderzoek? Kun je je vinden in de resultaten, en heb je zelf bijvoorbeeld ook een snelle monitor?