Speel op je Playstation 4 via je iPhone


#1

Zojuist is een behoorlijk leuke update voor de Playstation 4 gelanceerd – versie 6.50 – waarin een wel hele awesome feature zit. Het maakt namelijk mogelijk om via Remote Play je PS4 naar je iPhone te streamen – en te besturen. Hiervoor hoef je eigenlijk alleen maar de Playstation App te downloaden in de App Store, en in te loggen met je PSN-account. Als dit gelukt is zie je een on-screen controller overlay, en kun je dus je PS4 games op afstand spelen. Heel nice, en ondanks dat niet elke game handig te besturen zal zijn op deze manier, kan het wel.

Een kleine impressie hiervan vind je in onderstaand filmpje, waarin iemand de wereld van GTA V betreedt via z’n mobiel.

Wat vind jij van deze update? Denk je dat dit de toekomst van gaming is, of is het vooral een leuke gimmick? Het is bekend dat de game-wereld al een tijdje toewerkt naar een streaming-manier van gamen, dus ik vind het zeker een leuke stap in deze richting. Het is een mooi begin van iets wat alleen maar beter zal gaan werken, met als volgende stap een volledige loskoppeling van krachtige hardware.


#2

Deze app was al langer beschikbaar op de Sony toestellen. Ik heb toen der tijd hier wel vaak mee gespeeld en het werkt beter als verwacht. Ook heel handig dat je gewoon je PS4 controller met je mobiel kan verbinden zodat je speelt zoals je gewent bent.